Ілюстрація REUTERS

Коронавірус у світі: останні цифри

Загальна кількість інфікованих новим коронавірусом у світі становить 303 816 осіб. Першу сходинку за кількістю хворих продовжує займати Китай. Там офіційно виявлено більше 81 тисячі заражених, однак ця кількість майже не зростає останні тижні. Водночас активно зростає кількість інфікованих в Італії - вона вже досягла майже 55 тисяч.

Станом на 22 березня у світі зафіксовано 12 966 смертей від коронавірусної хвороби. Найбільше їх в Італії, яка щодня встановлює антирекорди за смертністю. Зараз там майже 5 тисяч померлих. Для прикладу, в Китаї зафіксовано 3 тисячі померлих.

REUTERS

Примітно, що в китайському місті Ухань, який став епіцентром пандемії коронавірусу, вже чотири дні поспіль не фіксуються нові випадки захворювання.

Відео дня

Коронавірус в Україні

Згідно з даними МОЗ, в Україні станом на ранок 22 березня залишається 47 випадків лабораторно підтвердженої коронавірусної хвороби Covid-19, з них три летальні, один пацієнт одужав і вже виписаний з лікарні.

За добу в Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я надійшло 81 повідомлення про підозру на Covid-19. Також стало відомо, що в майбутньому в Україні до роботи з випадками коронавірусної хвороби хочуть залучити студентів-медиків.

В Україні підтверджено 47 випадків коронавіруса / facebook/cvODA

Сьогодні вдень МОЗ повідомило про вісім  випадків одужання українців від коронавірусу, але пізніше спростувало своє повідомлення. За даними відомства, мова йде про людей, у яких лише підозрювали короновірусну інфекцію.

Карантин і нові обмеження для громадян

З початку карантинних заходів в Україні поліцейські склали 1415 адміністративних протоколів про порушення правил.

Крім того, правоохоронці почали 9 кримінальних проваджень про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням. Зокрема, у Харківській області відкрито 3 провадження, по 1 – у Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Львівській, Сумській областях та місті Києві.

Київ на карантині / фото УНІАН

Для тих українців, які повернулися з-за кордону, МОЗ підготувало рекомендації, які їм слід виконувати, щоб не заразити себе або оточуючих небезпечним захворюванням.

Коронавірус в Європі: що відбувається

У Польщі помер вже сьомий хворий, заражений коронавірусом COVID-19. Стало відомо про першу жертву захворювання в Румунії - там помер 67-річний чоловік, який раніше побував у Франції.

А в Угорщині кількість померлих від COVID-19 зросла до 6 осіб.