Пропуск громадян через КПВВ тимчасово припинено / facebook.com/president.gov.ua

На контрольний пункт в'їзду-виїзду "Станиця Луганська" у перший день заборони на пропуск громадян через лінію розмежування прийшли десятки людей.

Про це повідомляє hromadske. Як зазначається, вранці на окуповану територію розраховували потрапити близько 70 осіб, до полудня їх число зменшилося до 30.

У неділю вранці начальник відділу Державної прикордонної служби переписав паспортні дані людей і відправив їх командувачу Операції об'єднаних сил, але ніяких рішень тоді не було. О 13:00, через півгодини після того, як на КПВВ приїхала моніторингова місія благодійного фонду "Схід СОС" і журналісти, начальник відділу ДПСУ почав фотографувати документи людей, у яких є критично важливі життєві обставини, і відправляти фото командувачу ООС.

Відео дня

Читайте такожНа фронт відправили тисячу наборів для ПЛР-тестування на коронавірус - "Повернись живою"

Після цього через КПВВ пропустили двох жінок: одна хворіє на рак і її повинні прооперувати в окупованому Луганську, інша доглядає на окупованій території за літньою матір'ю, яка не може встати з ліжка.

Станом на обід 22 березня на КПВВ з української сторони продовжують чекати люди. Частина з них мають документи, які можуть дозволити їм перетнути лінію розмежування, інша частина - ні.

Також повідомляється, що з боку окупованої території чекають 8 осіб. Їх пропустили через пункт пропуску бойовиків "ЛНР", але поки що не пропускають на підконтрольну територію. За словами начальника відділу ДПСУ, тільки в п'яти з цих людей є постійна реєстрація на підконтрольній території, тому їх, можливо, пропустять.

Як повідомляв УНІАН, 22 березня в районі проведення операції Об'єднаних сил тимчасово припиняється пропуск через лінію розмежування. Обмеження пов'язане з заходами щодо недопущення поширення в Україні коронавірусу.

Читайте також:

Читайте також: