Українцям радять почекати із закордонними турами / Фото REUTERS

Державне агентство розвитку туризму України порадило туристам перебронювати придбані тури в інші країни щонайменше до 23 квітня 2020 року, а туроператорам – максимально сприяти їм у цьому та не продавати нові тури на найближчий місяць.

Читайте такожНа свій страх і ризик: готуємося до поїздки на «травневі» в умовах карантину

Про це йдеться у рекомендаціях Держтуризму, опублікованих на офіційній сторінці відомства в Facebook.

Відео дня

Зокрема, у відомстві нагадують, що через поширення коронавірусу COVID-19 у всьому світі, іноземні держави продовжують реалізовувати заходи щодо обмеження в’їзду та перебування нерезидентів на свою територію, запроваджуються різноманітні заходи безпеки, які в будь-який момент можуть бути посилені, залежно від ситуації в країні. За таких умов планування закордонних візитів і відпочинку за межами України є невиправдано ризикованим та може загрожувати життю і здоров’ю українців.

При цьому у головному туристичному відомстві країни нагадують, що з 24 березня в Україні зачинені усі аеропорти, крім «Борисполя», а самих українців не випускають з країни авіатранспортом з туристичною метою.

Читайте такожТоп-10 найкращих віртуальних екскурсій в Україні

Враховуючи викладене, Державне агентство розвитку туризму рекомендувало громадянам звернутися до туристичних операторів із проханням перебронювати заплановану поїздку на більш пізній термін. Разом з тим туроператоам рекомендовано надати туристам максимальне сприяння у перебронюванні візитів.

«Окремо рекомендуємо призупинити продаж нових турів з датою початку подорожі щонайменше до 23 квітня 2020 року та перенести тури на цей період на пізніші дати (термін може бути продовжено відповідно до епідеміологічної ситуації в світі)», - йдеться у повідомленні.

У випадку виникнення будь-яких запитань у відомстві просять звертатись на електронну адресу tourism@mkms.gov.ua.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.

Читайте також: