Ілюстрація / REUTERS

З 27 березня Україна повністю припиняє авіасполучення, але при цьому ніхто не притискатиме конституційних прав громадян.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє прес-служба МВС.

Читайте такожЩонайменше до 23 квітня: Держтуризму порадило українцям перебронювати закордонні тури, а туроператорам – не продавати нові

"Я наполягаю на тому, щоб авіасполучення було припинено. І в ніч з п’ятниці на суботу воно буде припинено. Президент давав час на повернення додому, однак, дехто хотів ще полежати на пляжі, і ці громадяни хочуть за рахунок держави повернутися додому", - зазначив він.

Також міністр наголосив, що в Києві з 34 інфікованих, 31 - це туристи, які повернулися з інших країн.

"Але, якщо ви прийшли пішки або приїхали на власному авто - вас пустять і будуть раді. Ніхто не притискатиме конституційних прав громадянина України", - додав Аваков.

"Є два дні. З'їжджайтеся, дорогі мої давайте, а після цього, сидиш ти десь на Цейлоні в хорошій хатинці, ну посидь там ще, якщо ти так вирішив. Тому що минуло вже два тижні відтоді, як ми потрапили в таку ситуацію", - закликав міністр.

Відео: МВС України

Як повідомляв УНІАН, за останніми даними в Україну повернулися понад 78 тис. українців, водночас ще близько 20 тисяч заявили про бажання повернутися.

Кабінет міністрів у середу, 25 березня, запровадив стан надзвичайної ситуації по всій Україні з метою запобігання поширенню Covid-19 - на 30 днів, до 24 квітня. Раніше карантин оголошувався до 3 квітня.

За даними ЦГЗ МОЗ, станом на 25 березня в Україні 116 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 4 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.

Читайте також: