В уряді роз'яснили ситуацію щодо перетину кордону / фото facebook.com/pg/DPSUkraine

Водії й обслуговуючий персонал транспортних засобів, члени екіпажів повітряних, морських і річкових суден, члени поїздових і локомотивних бригад, які перетинають державний кордон, не повинні підписувати інформовану згоду на самоізоляцію.

Про це повідомляється на сайті міністерства інфраструктури України.

Читайте також"Мільйони масок і тисячі тестів на коронавірус": Кулеба розповів, що Україна планує закупити за кордоном

Відео дня

«Відповідно до затверджених МОЗ України змінами до постанови Головного державного санітарного лікаря України «Про запобігання подальшому занесенню на територію України випадків коронавірусної хвороби (COVID-19)», водії й обслуговуючий персонал транспортних засобів, члени екіпажів повітряних, морських і річкових суден, члени поїздових і локомотивних бригад, які перетинають державний кордон, не підписують інформовану згоду на самоізоляцію», - йдеться в повідомленні.

Також у повідомленні зазначається, що роботодавець повинен забезпечити кожного свого співробітника індивідуальними засобами захисту.

Як повідомляв УНІАН, 25 березня український кордон перетнули майже 22 тис. осіб, з яких понад 13,5 тис. - українці, які повернулися з-за кордону, а міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 25 березня заявив, що до України хочуть повернутися ще близько 20 тисяч українських громадян. Керівник МЗС повідомив, що він з самого початку виступав за повернення українців з-за кордону, але разом з тим вважає, що необхідно забезпечувати максимально жорсткий контроль для тих, хто повертається, щоб уникати поширення інфекції.

За останніми даними до України повернулися більш як 78 тисяч українців.