Всі мешканці столиці, незалежно від того, чи підписані в них декларації із сімейними лікарями, отримають меддопомогу / фото УНІАН

Всі мешканці столиці, в кого буде підозра або захворювання на коронавірус, отримають медичну допомогу у комунальних закладах сфери охорони здоров’я, незалежно від того, чи підписані в них декларації із сімейними лікарями.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-брифінгу щодо ситуації в Києві в умовах запроваджених протиепідемічних заходів та обмежень, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Читайте такожУ Києві зросла кількість інфікованих коронавірусом

Відео дня

«Ми повинні і будемо надавати медичну допомогу всім, у кого буде виявлено коронавірус чи підозру на захворювання. Якщо ви не підписали декларацію, а захворіли і звернулися зі скаргою на високу температуру, тиск, сильний біль - лікар вас огляне, проконсультує, зробить тест та призначить лікування. А в разі необхідності - направить до одного з семи визначених лікувальних центрів», - наголосив мер столиці.

Водночас Кличко звернув увагу, що законні переваги мають ті громадяни, які оформили декларації. Так, за його словами, ті, хто підписав декларацію, зокрема, мають право на безкоштовні аналізи, бо кошти за це держава перераховує за програмою «Гроші йдуть за пацієнтом». Також ті, хто підписав декларацію, можуть отримати ліки в рамках програми, яку фінансує місто.

«Нагадаю, що термін, у який можна підписати декларацію, необмежений. І зробити це можна навіть під час прийому у лікаря. Тож, не зволікайте. Подбайте про свою здоров’я», - закликав мешканців міста мер.