Кличко розповів про готовність лікарень до пандемії / фото kiev.klichko.org

Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що у медичних закладах столиці сьогодні є 380 апаратів штучної вентиляції легень та 9 тис. експрес-тестів на коронавірус.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн прес-брифінгу щодо ситуації в Києві в умовах запроваджених протиепідемічних заходів та обмежень, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Читайте такожТестами на коронавірус перевірено вже понад 1,4 тисячі киян – Кличко

Відео дня

Він нагадав, що у столиці підготовлено 7 базових лікарень для прийому хворих на коронавірус. Усього розгорнуто понад 400 ліжок. На випадок ускладнення епідемічної ситуації місто готове розгорнути 7 тис. додаткових ліжок.

"У структурі інфекційних відділень передбачено 78 боксів. Реанімаційні ліжка інфекційних відділень забезпечені апаратами штучної вентиляції легень. У столичних лікарнях на сьогодні є 380 апаратів штучної вентиляції легень. 93 з них - у лікарнях, визначених опорними", - зазначив Кличко.

Він також нагадав, що нещодавно столична влада передала медичним закладам столиці 39 нових карет швидкої допомоги, які закупило місто. Вони, зокрема, оснащені і апаратами штучної вентиляції легенів.

"Також міська влада забезпечила сімейних лікарів, службу невідкладної допомоги та усі медзаклади експрес-тестами на виявлення коронавірусу. Загалом, на сьогодні, місто вже отримало 9 тисяч із замовлених і придбаних тестів. І ми продовжуємо їх купувати", - сказав Кличко.

Як повідомляв УНІАН, Кличко сьогодні раніше заявив, що кількість інфікованих коронавірусом в Києві збільшилась до 40 осіб.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 26 березня в Україні зареєстровано 156 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 5 летальних.