З наведеного переліку продуктів сформовано 3 варіанти наборів \ Фото УНІАН

В Одесі харчові продукти закритих на карантин дитсадків передадуть багатодітним сім'ям та малозабезпеченим.

Читайте такожВ Одесі на час карантину діятимуть 10 із 64 автобусних маршрутів

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення ухвалив сьогодні виконавчий комітет Одеської міської ради. Як зазначила на засіданні виконкому директор департаменту освіти і науки міськради Олена Буйневич, на складах міських закладів освіти, закритих на карантин через поширення коронавірусу, є запас продуктів.

Відео дня

Зокрема, є майже по 3 тонни соняшникової олії і макаронів, по 2 тонни рису, солі, цибулі та моркви, тонна згущеного молока, 4 тонни пшеничного борошна, 1,5 тонни манки, 2,5 тонни гречки, близько 5 тонн цукру, 15 тонн картоплі. Крім того, є запаси ячної крупи, перловки, пшеничної крупи, вівсянки, кукурудзяної крупи, повидла, печива тощо.

Буйневич стверджує, що всі продукти мають відповідний термін придатності і сертифікат якості.

«Ми пропонуємо передати їх департаменту соціального захисту, зокрема територіальним відділам, для того, щоб надати допомогу сім'ям, які перебувають на обліку, і потребують продуктової допомоги», - сказала вона.

З наведеного переліку продуктів сформовано 3 варіанти наборів. В одному 15 найменувань, у другому - 10, у третьому - 17. Ці продуктові набори відрізняються за складом, але в кожному є основні продукти, такі як масло, сіль, цукор, борошно, гречка, макарони.

Директор департаменту запевнила, що, коли завершиться карантин, постачальники за день до повернення дітей в дитсадки забезпечать установи іншими продуктами.

За словами мера Одеси Геннадія Труханова, насамперед ці «пайки» направлять багатодітним сім'ям.

«Також мова йде про соціально-незахищені категорії - літніх людей. У нас таких людей понад 15 тис., які сьогодні гостро потребують допомоги», - сказав мер.

Він додав, що з наявних запасів (зі складів закладів освіти) можна буде сформувати близько 3 тис. продуктових наборів. Також за допомогою підприємців оформлять 7 тис. наборів, а за підтримки волонтерів - ще 5 тис. «пайків», які розвезуть нужденним.