До кінця цієї доби Україна закриє кордони для усіх пасажирських перевезень. Тож вже після опівночі в країну не вдасться потрапити ні літаком, ні потягом, ні автобусом.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожУкраїнці повертаються додому: на кордоні з Польщею утворилася довжелезна черга (фото, відео)

Кордон буде закритий і для тих українців, які не встигнуть повернутися до кінця п'ятниці. Про них подбають дипломатичні представництва та українські громади за кордоном - заявив ще вчора президент України Володимир Зеленський.

Глава держави нагадав, що два тижні тому він закликав громадян терміново повернутися до України.

«Більшість, і я їм вдячний, зробила це самостійно. Інших, а це понад 80 тисяч українців - ми повернули додому літаками і потягами, а також автобусами. Та сьогодні ми вже не маємо часу чекати. Ми опинилися перед важким вибором між громадянами, які ще за кордоном, та безпекою 40 мільйонів громадян всередині країни. Наш обов'язок як держави - піклуватися про кожного українця, а про тих, хто не зможе повернутись у найближчі дні - подбають наші дипломатичні представництва та українські громади за кордоном", - зазначив президент.

Зеленський запевнив, що про жодного українця, які залишаться за кордоном, ніхто не забуде.

«Ми поступово повертатимемо вас з-за кордону, але з урахуванням епідемічної ситуації у місці вашого перебування, а також рівня забезпечення необхідними засобами та готовності медичної системи до вашої обов'язкової ізоляції», - додав президент.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.

Читайте також: