Українцям, які прилетіли з Балі зроблять ПЛР-тести / фото УНІАН

Українцям, які прилетіли з Балі, в середу, 1 квітня, зроблять ПЛР-тести. Якщо вони покажуть негативний результат – людей відпустять додому на самоізоляцію.

Таке рішення як компроміс запропонував міністр інфраструктури Володимир Криклій, повідомили Obozrevatel.ua власні джерела серед пасажирів рейсу.

Читайте такожЧастина туристів після повернення з Балі втекли з готелю у Києві (відео)

Відео дня

За їхніми словами, Криклій знову приїхав до них у понеділок ввечері і запропонував альтернативу, з якою всі погодилися. Три дні вони проведуть на обсервації, потім здадуть ПЛР-аналіз (причому наголошується, що саме ПЛР, а не експрес-тести), і якщо всі будуть негативними, то їх відпустять на самоізоляцію.

"Компромісне рішення таке: три дні – потім на самоізоляцію додому. Тільки прошу не порушувати", – звернувся Криклій.

Як повідомляв УНІАН, в аеропорт "Бориспіль" приблизно о 02:20 30 березня прилетіли два літаки з громадянами України з Дохи (Катар), яких зобов'язали пройти обсервацію.

Частину пасажирів помістили на обсервацію в готель "Козацький" у самому центрі Києва. Більшість же туристів відмовилася від примусового карантину.

Готель "Козацький" опечатали, а туристів завели через чорний хід. Українці вже показали перші кадри з готелю – з кранів тече іржава вода і не можна приносити свою їжу.

Після пасажирам пішли на поступки: запропонували безкоштовне проживання в "Пущі Конгрес" і можливість виїхати на обсервацію в рідні області.

Читайте також: