Лікарі чекали на протоколи лікування коронавірусу від МОЗу / фото УНІАН

Деякі лікарі в регіонах відмовлялися приймати на лікування інфікованих новим коронавірусом COVID-19, тому що чекали на протоколи від Міністерства охорони здоров'я.

Про це лікарка-інфекціоністка, заслужена лікарка України Ольга Голубовська сказала в прямому ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1", передає ТСН.

Читайте такожДиректор «первинки» Євген Черенок: Ми пройшли сім кіл пекла, щоб госпіталізувати хворого на COVID-19, але у підсумку відвезли його додому

Відео дня

"Наразі є багато завдань, які треба терміново вже вирішувати. Я вдячна новому міністру, що він за два дні дав лікарям, щоб вони могли лікувати. Щоб ви розуміли, що відбувалось до цього. Два місяці ми порушуємо питання, що у нас немає протоколів лікування, тому що свого часу "великі реформатори" відмовилися від стандартизації медичної допомоги і розповіли всім про доказову медицину, яка, звичайно, була у нас в країні. Ми робили багато документів під цю доказову медицину. Вони, напевно, про це зовсім не знали", - сказала Голубовська.

Вона наголосила, що "які можуть бути докази міністру, коли вірус виявили кілька місяців тому. Тільки збуджувача виявили. Які там докази? Коли почався цей "ідеальний шторм", коли у нас були реально масова госпіталізація людей і потоки людей йшли тестуватися в інфекційний стаціонар. І в цих умовах в лікарів не було протоколів лікування. І в деяких регіонах лікарі відмовлялись приймати на лікування, тому що чекали на протоколи від МОЗу. Лікарі брали на себе відповідальність".

Раніше УНІАН повідомляв, що в Києві хворого на коронавірус, якого у важкому стані доправили до лікарні, повезли назад додому на самоізоляцію через відмову медиків його госпіталізувати.

Читайте також: