Столиця має отримати 400 відеокамер на 65 мільйонів гривень / Фото УНІАН

Київ закупив 400 відеокамер, які вимірюватимуть температуру тіла та розпізнаватимуть обличчя.

Про це повідомляє Слідство.Інфо із посиланням на дані порталу публічних закупівель Prozorro.

Закупівлю на майже 65 мільйонів гривень провели в межах боротьби з поширенням коронавірусу, отримані дані передаватимуть, зокрема, до Національної поліції.

Відео дня

Загалом, столиця має отримати 400 відеокамер марки Hikvision так званого "термального скринінгу". Вартість одного такого пристрою - 125 тисяч гривень без ПДВ. Загалом сума договору - понад 54 мільйони гривень без ПДВ (майже 65 мільйонів - з ПДВ). Усі камери повинні встановити впродовж 17-25 квітня.

Замовило пристрої комунальне підприємство "Інформатика", яке адмініструє всі мережі камер в столиці. Ця фірма підпорядковується департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Київської міської держадміністрації (КМДА).

Читайте такожПоліція вже оштрафувала порушників карантину на чверть мільйона гривень

Як повідомив керівник департаменту Юрій Назаров, дані з камер будуть надходити до представників Національної поліції, Муніципальної варти, Державної служби з надзвичайних ситуацій. Також вони збиратимуть статистичну інформацію для департаменту охорони здоров‘я КМДА.

"Це дозволить оперативно визначати людей з підвищеною температурою тіла у супермаркетах, аптеках та інших місцях масового скупчення людей. Крім того, функціонал камер включає детекцію облич. Це дасть можливість правоохоронцям фіксувати порушення режиму самоізоляції громадянами, які зобов’язані його дотримуватися", - зазначив Назаров.

Постачати відеокамери буде компанія "Інтевро". Договір з нею уклали без конкурсу. Як виявило "Слідство.Інфо", ця фірма вперше отримує таке велике замовлення на публічних закупівлях. За попередні три роки з нею уклали низку незначних договорів на загальну суму трохи більше одного мільйона гривень.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів затвердив нові заходи щодо посилення карантину в Україні, який було запроваджено через поширення коронавірусної хвороби.

Читайте також: