Ляшко закликав українців максимально обмежити свою мобільність / фото УНІАН

Без вжиття жорстких обмежувальних карантинних заходів пік захворюваності на коронавірусну хворобу може розпочатися 14-15 квітня.

Про це під час онлайн-брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, коментуючи рішення уряду про посилення карантинних заходів.

Читайте такожУ Києві встановлять камери, що розпізнаватимуть обличчя та вимірюватимуть температуру

«Якщо ми не будемо вживати жорсткіших обмежувальних карантинних протиепідеміологічних заходів, то можемо очікувати пік захворюваності на коронавірусну хворобу уже розпочинаючи з 14-15 квітня. Це може призвести до великого масового надходження хворих, тяжких хворих до закладів охорони здоров’я, і це може призвести до великої кількості негативних наслідків, в тому числі летальних», - сказав він.

Ляшко закликав українців максимально обмежити свою мобільність та не пересуватися без крайньої необхідності.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня уряд посилив карантинні заходи. Зокрема, до 24 квітня заборонено: з 6 квітня перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності; спортивних та дитячих майданчиків; проведення всіх масових заходів; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця обсервації.