У Тернопільській області від коронавірусу помер священник / фото athos-ukraine.com

На Тернопільщині помер інфікований коронавірусом священник Олег Вінницкий, який до встановлення діагнозу контактував з 500 особами.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у Facebook.

Читайте такожУ Тернополі вісім лікарів інфекційного відділення звільнились через COVID-19

Відео дня

«Сьогодні ранком помер священник Олег Вінницкий, який був першим зафіксованим хворим на COVID-19 на Тернопільщині. Йому було лише 56 років. Не знаючи про те, що він вже інфікований, отець Олег проводив релігійні обряди, бував на похоронах, спілкувався з вірянами», - заявив він.

За словами заступника голови МВС, загалом до встановлення діагнозу він встиг поспілкуватись з близько 500 людьми.

«Сьогодні Тернопільщина є одним із епіцентрів розвитку епідемії в Україні. Сьогодні там зареєстровано 160 підтверджених випадків захворювання на коронавірус», - відзначив він.

Геращенко висловив співчуття рідним та близьким священника, який помер від коронавірусу.

«Він ні в чому не був винний. Він не знав, що він заражений такою небезпечною хворобою як коронавірус. Але його приклад демонструє, що священнослужителі є в групі найбільшого ризику зараження вірусом, разом з медиками, поліцейськими, прикордонниками, касирами супермаркетів та аптек. Царство небесне і вічний спокій отцю Олегу», - резюмував він.

Як повідомляв УНІАН, перший випадок коронавірусу зафіксували на Тернопільщині 20 березня. Вірус виявили у жителя Заліщиків, 57-річного священника.

В Україні станом на 9:00 6 квітня вже зафіксовано 1319 випадків коронавірусної хвороби.

Читайте також: