Карантин в Україні / фото УНІАН

У тому випадку, якщо українці будуть суворо дотримуватися карантинних заходів, є високий шанс, що з 24 квітня вони почнуть слабшати.

Читайте такожНе раніше середини травня: у "Слузі народу" спрогнозували, коли закінчиться карантинПро це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу 7 квітня.

«Інакше, якщо ми не будемо дотримуватися карантину, є ризик того, що епідемія не буде стримуватися, і пік захворюваності може піднятися», – заявив Ляшко.

Відео дня

Як зазначив він, «карантин – це не канікули»: «Це превентивні заходи подолання епідемії коронавірусної хвороби на території нашої країни. Дотримуючись їх, ми рятуємо життя українців, не навантажуємо систему охорони здоров'я».

Віктор Ляшко закликав громадян дотримуватись вимог карантинних заходів.

Раніше УНІАН, що за словами Віктора Ляшка, без вжиття жорстких обмежувальних карантинних заходів пік захворюваності на коронавірусну хворобу може розпочатися 14-15 квітня.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу ухвалив рішення запровадити в Україні карантин з 12 березня до 3 квітня, який пізніше було продовжено до 24 квітня.

3 квітня уряд посилив карантинні заходи. Зокрема, до 24 квітня заборонено: з 6 квітня перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності; спортивних та дитячих майданчиків; проведення всіх масових заходів; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця обсервації.

3 квітня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд у разі зниженні динаміки захворюваності на COVID-19 планує наприкінці квітня почати послаблення карантинних заходів в Україні.

Читайте також: