REUTERS

На Херсонщині 17 людей, що повернулися з окупованого Криму, втекли з пункту обсервації.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Читайте такожУкраїнцям можуть заборонити виїзд за кордон під час карантину

Відео дня

Як зазначається, через пункт в’їзду-виїзду «Каланчак» з тимчасово окупованої території АР Крим на Херсонщину прибули 20 чоловік, їх всіх помістили у центр обсервації. Після проведення медичного обстеження 17 осіб, серед яких 2 дітей, категорично відмовилися проходити обов’язкову обсервацію та самовільно залишили центр. Вони пояснили, що повернуться до себе додому і вже там будуть дотримуватися самоізоляції.

У відношенні 15 порушників режиму обсервації склали адміністративні протоколи. Всім їм загрожує штраф від 17 тисяч гривень.

За даними поліції, більшість втікачів із Західної України та з Дніпропетровської області. Усі вони поїхали до себе додому. Каланчацькі поліцейські передали інформацію про порушників до відділів поліції за місцем проживання вказаних громадян для подальшого контролю за виконання ними умов самоізоляції. 

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня уряд посилив карантинні заходи. Згідно з відповідною постановою, з 6 квітня до 24 квітня заборонено: перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності; спортивних та дитячих майданчиків; проведення всіх масових заходів; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця обсервації.

Читайте також: