Ілюстрація REUTERS

Керівник Центру громадського здоров'я епідеміолог Ігор Кузін спрогнозував, як надовго можуть продовжити карантин в Україні після 24 квітня, і розповів, за якої умови його скасують.

Читайте такожВ Офісі президента розглядають можливість послаблення карантину до 24 квітняСвою думку з цього приводу він висловив в інтерв'ю НВ.

«Все залежить від випадків, які ми будемо реєструвати. Якщо побачимо приріст нових і триваючу передачу всередині груп населення, то, як мінімум, його потрібно продовжувати ще на два тижні. Потім ще на два тижні, тобто, швидше за все, що обчислення буде йти двотижневими періодами до моменту, поки ми не перестанемо реєструвати приріст нових випадків, що підтверджують локальну передачу», – зазначив він.

Відео дня

При цьому Кузін також висловився про формат введеного в Україні карантину. На його думку, «жорсткий карантин працює, коли всі чесно виконують умови».

«Ті заходи, які впроваджені зараз, на жаль, не у всіх регіонах і сферах однаково виконуються. У зв'язку з цим взагалі будь-які обмеження, які зараз виставляються, втрачають сенс», – вважає він.

Раніше УНІАН повідомляв, як Ігор Кузін пояснив приріст кількості підтверджених випадків інфікування коронавірусом в Україні.

Читайте також: