Поліцейські провели санкціонований судом обшук у біблейській школі / фото dp.npu.gov.ua

У місті Першотравенську на Дніпропетровщині відкрито кримінальне провадження щодо спалаху коронавірусу у протестантській біблейській школі християнської церкви "Нове покоління".

Про це УНІАН повідомили у відділі комунікації ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області.

"Слідчими Першотравенського відділення поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням). Санкція статті передбачає покарання від штрафу до позбавлення волі строком до 3 років", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожФейки про COVID-19 і заклики до держперевороту: у Дніпрі викрили керовану з РФ ботоферму (фото, відео)

Зазначається, що 8 квітня поліцейські карного розшуку провели санкціонований судом обшук та вилучили з приміщення біблейської школи речові докази - відеореєстратор зовнішнього спостереження, журнали відвідування, два системні блоки, вінчестери, флешносії, карти пам’яті, документацію.

Вилучення інформації з електронних носіїв відбувається за технічної підтримки працівників кіберполіції, після чого будуть встановлені всі обставини правопорушення.

У Першотравенську поліцейські спільно з лікарями встановлюють коло осіб, які контактували з хворими на COVID-19.

Як повідомляв УНІАН, 7 квітня у Першотравенську виявили 15 осіб, інфікованих коронавірусом. Джерелом стали збори біблейської школи ХЦ "Нове покоління", в яких взяли участь понад 500 осіб. Наразі у місті 26 інфікованих.