Ілюстрація / REUTERS

Хмельницький домовився з містом-побратимом Шицзячжуан (Китай) про безкоштовну передачу індивідуальних медичних захисних засобів.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, про це повідомив міський голова Хмельницького Олександр Симчишин у вечірньому зверненні.

“Досягли домовленостей з нашим містом-побратимом Шицзячжуан і вони безкоштовно передадуть 20 тисяч медичних масок і 500 багаторазових захисних комбінезонів”, - сказав мер.

Відео дня

Читайте такожУкраїна відправила до Південної Кореї літак за спецзасобами захисту - Офіс президента

Крім того, він зауважив, що з початку карантину було роздано понад 40 тисяч медичних масок жителям міста, працівникам комунальних підприємств, у військових частинах.

Також міський голова поінформував, що протягом останніх двох днів проведено експрес-тестування 378 осіб з числа медиків і працівників комунального сектору. З них 14 виявилися сумнівними, результат яких мають підтвердити або спростувати тести методом полімеразної ланцюгової реакції.

“Ставимо завдання за тиждень зробити тести 1000 людям і виявити потенційних носіїв хвороби та зупинити поширення”, - додав Симчишин.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Хмельницькому готуються провести масові експрес-тести і тести ПЛР з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Читайте також: