Вивезення товарів протиепідемічного призначення заборонене / Фото УНІАН

У Закарпатській області Служба безпеки України запобігла спробі вивезення з країни партії товарів протиепідемічного призначення, заборонених урядом до експорту.

За попередніми даними, інспектор відділу прикордонної служби «Ужгород» Чопського прикордонного загону налагодив корупційний механізм одержання грошей за нелегальне переправлення за кордон протиепідемічної продукції, про це УНІАН повідомили в Управлінні СБУ в Закарпатській області.

Читайте такожБілорусь: російських тестів на COVID-19 більше не треба, вони ненадійні

Відео дня

Оперативники спецслужби задокументували факт вимагання посадовцем від місцевого жителя 3 тисяч доларів. «За вказану суму прикордонник «гарантував» чоловіку сприяння у переміщенні до однієї з європейських країн поза встановленими пунктами контролю 11 тисяч захисних масок на понад півмільйона гривень», - уточнили у відомстві.

За даними СБУ, правоохоронці затримали інспектора в Ужгородському районі під час передачі першої частини неправомірної вигоди. Наразі вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв раніше УНІАН, Хмельницький домовився з містом-побратимом Шицзячжуан (Китай) про безкоштовну передачу індивідуальних медичних захисних засобів. Місто отримає 20 тисяч медичних масок і 500 багаторазових захисних костюмів.