Кияни підтримують обмеження на відвідування парків на час карантину / фото УНІАН

У Києві 71% жителів підтримують закриття метро (21% – проти), 65% – не заперечують щодо обмежень на відвідування парків, лісосмуг, прибережних зон на час карантину.

Про це йдеться у переданих УНІАН результатах опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» з 4 по 7 квітня.

«92% підтримують запровадження вимоги обов’язкового носіння захисних масок у громадських місцях. 71% – підтримують рішення міської влади Києва про закриття метро на час карантину (21% – проти), 65% – не заперечують щодо обмежень на відвідування парків, лісосмуг, прибережних зон на час карантину (31% – проти)», - зазначають соціологи.

Відео дня

Читайте такожКожен другий киянин вважає реальною загрозу коронавірусу – опитування

Також 59% респондентів вважають ефективними дії міського голови Києва Віталія Кличка стосовно реагування на загрозу коронавірусу, 26% – дотримуються протилежної думки. Щодо медичних закладів Києва – 35% опитаних киян вважають їхні дії ефективними, 29% – неефективними, 35% – не змогли відповісти.

Крім того, реакцію президента України Володимира Зеленського на загрозу розповсюдження коронавірусу в Україні 47% опитаних вважають ефективною, 35% – дають протилежну оцінку.

Стосовно міністерства охорони здоров’я, – 38% опитаних вважають дії відомства ефективними, 42% – неефективними, 20% – не змогли відповісти.

Щодо міністерства внутрішніх справ, то 38% респондентів назвали дії цієї інституції ефективними, 35% – неефективними, 27% – не змогли оцінити.

Стосовно ефективності дій прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, то 40% опитаних було важко відповісти на це запитання, 28% – оцінили його дії як ефективні, 32% – як неефективні.

Опитування киян віком від 18 років проведене соціологічною групою "Рейтинг" з 4 по 7 квітня. Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження не перевищує 2,2%.

Читайте такожУ Києві не запроваджуватимуть комендантську годину

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів ухвалив рішення запровадити в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Пізніше уряд продовжив загальнонаціональний карантин до 24 квітня, а також на місяць запровадив режим надзвичайної ситуації по всій країні.

Кабмін посилив карантинні заходи. Згідно з відповідною постановою, з 6 квітня до 24 квітня заборонено: перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності і супроводу осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових і прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою і в разі службової необхідності; спортивних і дитячих майданчиків; проведення всіх масових заходів; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця обсервації.

8 квітня прем'єр-міністр Шмигаль заявив, що уряд не планує найближчим часом відмовлятися від чинних карантинних заходів і найімовірніше продовжить їх дію до травня, а в разі позитивної динаміки боротьби з коронавірусом почне «перезапускати» економіку.

Читайте також: