В низці областей України на Вербну неділю карантин було порушено / Фото: acc.cv.ua

Правоохоронці зафіксували порушення правил карантину під час богослужінь 12 квітня у Рівненській, Чернівецькій, Миколаївській, Херсонській, Луганській, Полтавській та Київській областях.

Читайте такожУ Житомирі віряни масово ігнорують карантин і йдуть до храмів

Як повідомляє прес-служба МВС, понад 15 тисяч поліцейських забезпечували публічну безпеку під час релігійних заходів.

Відео дня

«Загалом упродовж 12 квітня відбулося понад 14,5 тисяч богослужінь, в яких взяли участь майже 127 тисяч громадян. Переважно релігійні заходи відбулися без грубих порушень правил щодо карантину людей», - повідомляють у МВС.

Зазначається, що найчисельніші релігійні відправи відбулися у Львівській, Волинській, Івано-Франківській та Тернопільській областях.

Богослужіння відбувалися як при відкритих храмах із обмеженим доступом не більше 10 осіб, так і на прилеглих територіях. В основному, релігійні заходи проводилися з дотриманням встановлених обмежень. Однак правоохоронці зафіксували порушення правил карантину у Рівненській, Чернівецькій, Миколаївській, Херсонській, Луганській, Полтавській та Київській областях.

Загалом, поліцейські склали три адмінпротоколи за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил щодо карантину людей). Ще у 12 випадках матеріали вивчаються.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів ухвалив рішення запровадити в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Пізніше уряд продовжив загальнонаціональний карантин до 24 квітня, а також на місяць запровадив режим надзвичайної ситуації по всій країні.

Кабмін посилив карантинні заходи. Згідно з відповідною постановою, з 6 квітня до 24 квітня заборонено: перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності і супроводу осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових і прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою і в разі службової необхідності; спортивних і дитячих майданчиків; проведення всіх масових заходів; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця обсервації.

8 квітня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд не планує найближчим часом відмовлятися від чинних карантинних заходів і найімовірніше продовжить їх дію до травня, а в разі позитивної динаміки боротьби з коронавірусом почне «перезапускати» економіку.