Володимир Зеленський / REUTERS

Президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні щодня інфікуються коронавірусом сотні людей, і зібрання у натовпи на Великдень - прямий шлях захворіти та заразити близьких.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це він заявив на нараді щодо питань боротьби з коронавірусом. Учасники наради обговорювали питання святкування Великодня в умовах карантину.

"Церкви в Україні готуються до богослужінь онлайн, а українці вже замовили понад 14 тисяч посилок з освяченими пасками, які будуть доставлені цього тижня", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зокрема, як зазначають в Офісі президента, на святкування Великодня західного обряду до храмів прийшло приблизно 126 тис. українців порівняно з майже 3 млн людей торік. Водночас за порушення карантинних умов під час богослужінь поліція склала адмінпротоколи у семи областях.

"Ці цифри показують, що багато священнослужителів і прихожан усвідомлюють страшну небезпеку, яку становить епідемія коронавірусу. Щодня у нас заражаються вже не десятки, а сотні. І зібрання, натовпи на Великодні свята - прямий шлях захворіти самому й заразити близьких. Тому Великдень у новому форматі цьогоріч - це справжній прояв любові до ближнього", - наголосив Зеленський.

Читайте такожАваков про скупчення людей у церквах: безвідповідальність не має до Бога жодного стосунку

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів ухвалив рішення запровадити в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Пізніше уряд продовжив загальнонаціональний карантин до 24 квітня, а також на місяць запровадив режим надзвичайної ситуації по всій країні.

Кабмін посилив карантинні заходи. Згідно з відповідною постановою, з 6 квітня до 24 квітня заборонено: перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності і супроводу осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових і прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою і в разі службової необхідності; спортивних і дитячих майданчиків; проведення всіх масових заходів; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця обсервації.

8 квітня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд не планує найближчим часом відмовлятися від чинних карантинних заходів і найімовірніше продовжить їх дію до травня, а в разі позитивної динаміки боротьби з COVID-19 почне "перезапускати" економіку.

Читайте також: