В Україні вже складено тисячі протоколів щодо поруження карантину / Иллюстрация REUTERS

Правоохоронці на сьогодні відкрили 56 кримінальних проваджень та склали 6 042 адмінпротоколи через порушення умов карантину.

Читайте такожГолова ОДА: На Чернігівщині зафіксовано перші два випадки одужання від COVID-19

Як повідомляє прес-служба МВС, лише упродовж минулої доби, 12 квітня, до поліції надійшло 1 113 заяв та повідомлень, пов’язаних з порушенням карантинних заходів. Складено 27 адміністративних протоколів.

Відео дня

За порушення громадянами карантинних правил самоізоляції складено 15 адмінпротоколів.

Крім того, відкрито одне кримінальне провадження за фактом умисного приховування головним лікарем Іршавської районної лікарні Закарпатської області інформації про захворювання на COVID-19 у пацієнтки, яка згодом померла.

Карантинний режим та публічну безпеку забезпечують 23 319 правоохоронців. Зокрема, 17 375 поліцейських (1 285 залучено на охорону медичних закладів із лікування та обсервації громадян та на мобільних постах контролю), 3 556 військовослужбовців Нацгвардії, 242 бійця ДСНС та 1 924 працівники з числа перемінного складу закладів вищої освіти МВС та 222 - НГУ.

Раніше УНІАН роз’яснив правила та заборони на час карантину. З 6 квітня знаходження в громадському місці без маски, або ж відвідування заборонених місць (парки, спортивні та дитячі майданчики, зелені зони, пляжі) може стати причиною штрафу. Крім того, на період карантину при кожному виході з будинку чоловік зобов'язаний мати при собі документ, що підтверджує особу. Це необхідно для того, щоб перевірити, чи не має людина бути на самоізоляції або обсервації.

Читайте також: