Рішення про зняття карантину розглядатиметься ближче до 24 квітня / фото УНІАН

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляє, що питання послаблення карантинних обмежень розглядатиметься ближче до 24 квітня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час онлайн-брифінгу.

"Щодо виходу з карантину ми кожного дня аналізуємо ситуацію, епідеміологічний стан в країні, дивимося, яким чином ситуація розвивається, аналізуємо ситуацію в світі, аналізуємо, як інші країни, наприклад, Китай та Австрія, почали послаблювати карантинні заходи", - зауважив міністр.

Відео дня

За словами Степанова, за можливого покращення епідеміологічного стану та "коли ми будемо бачити, що ми можемо покроково зменшувати карантинні заходи, ми відразу почнемо це робити".

"Але зараз у нас в країні карантин до 24 квітня. Ближче до цієї дати ми проаналізуємо і будемо приймати рішення. Звісно, це буде відбуватись після святкування Великодня, тому що для нас дуже важливо, щоб Великдень в цьому році ми відсвяткували вдома", - наголосив міністр.

Читайте такожМайже 70% українців вважають карантин ефективним – опитування

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів ухвалив рішення запровадити в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Пізніше уряд продовжив загальнонаціональний карантин до 24 квітня, а також на місяць запровадив режим надзвичайної ситуації по всій країні.

Також Кабмін посилив карантинні заходи. Згідно з відповідною постановою, з 6 квітня до 24 квітня заборонено: перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності і супроводу осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових і прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою і в разі службової необхідності; спортивних і дитячих майданчиків; проведення всіх масових заходів; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця обсервації.

8 квітня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд не планує найближчим часом відмовлятися від чинних карантинних заходів і найімовірніше продовжить їх дію до травня, а в разі позитивної динаміки боротьби з коронавірусом почне "перезапускати" економіку.

Читайте також: