В Олександрівській лікарні збільшується кількість заражених COVID-19 / фото УНІАН

За останній тиждень значно зросла кількість пацієнтів з коронавірусом нового типу в столичній Олександрівській клінічній лікарні.

Про це, у вівторок, 14 квітня, на своїй сторінці у Facebook написала головний лікар медустанови Людмила Антоненко.

Читайте також38 пацієнтів з COVID-19 та нестача медперсоналу: в яких умовах лікують хворих на коронавірус у київській міській лікарні №4 (відео)

Відео дня

За її словами, в лікарню, в середньому за добу надходить від 10 до 17 осіб. Більшість - у стані середньої тяжкості, але є й важкі пацієнти.

"Станом на 13 квітня в Олександрівській клінічній лікарні Києва в інфекційних відділеннях перебуває 74 пацієнти, з них - 49 з підтвердженим коронавірусом, 19 - з підозрою, 61 - з пневмонією, 3 - в реанімації, 1 - на ШВЛ", - написала вона.

За словами Антоненко, в Олександрівській лікарні від коронавірусу вже померли двоє чоловіків - 48 і 74 років.

"Обидва надійшли у вкрай важкому стані, з двосторонньою полісегментарною тотальною пневмонією, відразу були доставлені у відділення реанімації та підключені до ШВЛ. Пацієнт 48 років був підключений до апарату ЭКМО. Лікарі намагалися повернути його до життя понад два тижні. За пацієнта 74 років ми боролися протягом тижня. Він мав серйозні супутні захворювання серцево-судинної системи", - написала вона.

Лікар також спрогнозувала зростання кількості заражених після Великодня.

Як повідомляв УНІАН, за минулу добу ще 56 киян захворіли COVID-19, всього в столиці зареєстровано 551 підтверджений випадок захворювання.

Читайте також: