Ілюстрація REUTERS

На Хмельниччині у Чемеровецькій центральній районній лікарні виявлено вісім медиків, ПЛР-тести яких показали позитивний результат на COVID-19.

Читайте такожУ Миколаївській області заявили про 14 хворих на коронавірус, МОЗ повідомляє про 5Як повідомляє кореспондент УНІАН, про це сьогодні заявив перший заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш під час онлайн-брифінгу.

За його словами, цей медичний заклад призупиняє прийом хворих, а ті, що залишилися (близько 50 пацієнтів - УНІАН) мають здати ПЛР-тести і у разі негативних результатів будуть переведені на подальше лікування до інших медзакладів області.

Відео дня

Що стосується здоров’я хворих медиків, то їхній стан легкий, вони перебувають на самоізоляції. У решти медпорсоналу відібрані аналізи на лабораторні дослідження.

“За попередніми даними, зараження лікарів відбулося від першої хворої, яка лежала у Чемеровецькій лікарні. У жінки діагностували пневмонію, а згодом виявили ще й коронавірус”, - сказав у коментарі УНІАН високопосадовець.

Роман Примуш наголосив, що, починаючи з 14 квітня, на Хмельниччині тестуватимуть усіх хворих на пневмонію з метою запобігти поширенню коронавірусної інфекції.

Раніше УНІАН повідомляв, як у Кременчуці виготовили першу герметичну капсулу для транспортування хворих на COVID-19.

Читайте також: