Більшість з захворілих медпрацівників лікуються вдома, під контролем лікарів \ УНІАН

Київська міська клінічна лікарня №6 припинила прийом нових пацієнтів, але продовжує надавати допомогу раніше госпіталізованим.

Читайте такожУ Києві за добу 32 нових випадки коронавірусу, одна людина померла

Як передає кореспондент УНІАН, про це міський голова Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу, коментуючи ситуацію у "Медмістечку".

Відео дня

"Щодо інформації, яка з'явилася в ЗМІ про нібито закриття міської лікарні № 6. Медзаклад продовжує надавати допомогу пацієнтам, які раніше були госпіталізовані в ургентному порядку. В тому числі і з пневмоніями. Але нових пацієнтів на сьогодні не приймає. Так, серед медиків, які захворіли за цей час у столиці, є медики з шостої лікарні - 15 медпрацівників. Більшість з них лікуються вдома, під контролем лікарів", - сказав Кличко.

За його словами, у стаціонарах київських лікарень сьогодні лікуються загалом 19 медичних працівників, в яких виявили COVID-19. Ще 179 медиків, які контактували з пацієнтами, хворими на COVID-19, перебувають на самоізоляції, зокрема це працівники відділень, де лікувалися пацієнти з пневмоніями, у яких потім виявили COVID-19.

"Нагадаю, зараз всіх киян з діагнозом "пневмонія" обов'язково тестують на коронавірус. А в усіх медичних закладах, звідки лікарів відправили на самоізоляцію чи лікування, провели протиепідемічні заходи і призупинили ургентну госпіталізацію в ці медичні заклади. Всі медики, які контактували з хворими, проходять обов’язкове ПЛР- тестування на COVID-19", - наголосив Кличко.