Ілюстрація / REUTERS

Усі тести на коронавірусну хворобу COVID-19 в Україні є безкоштовними.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив міністр охорони здоров'я Максима Степанов під час онлайн-брифінгу.

«Що стосується тестувань на коронавірус, то вони всі безкоштовні. Є чіткий алгоритм, яким чином робиться тест на коронавірус, тобто, при появі відповідних симптомів... система охорони здоров'я вам зробить безкоштовно цей тест. Будь-яке зловживання з цього приводу неможливе», - сказав міністр.

Відео дня

У разі таких випадків Степанов закликав звертатися на «гарячу лінію» МОЗ.

Читайте такожУкраїна знову побила антирекорд: за добу півтисячі нових випадків коронавірусу (відео)

Також за словами Степанова українські лікарні на сьогодні повністю забезпечені апаратами штучної вентиляції легень (ШВЛ). За його словами, починаючи з 1 березня, додатково закуплено і поставлено в лікарні, куди госпіталізують хворих на COVID-19, 176 апаратів штучної вентиляції легень.

«Ця кількість постійно збільшується. Але на сьогодні ми повністю забезпечені апаратами штучної вентиляції легень», - наголосив міністр.

Як повідомляв УНІАН, 27 березня заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що в лікарнях, які приймають хворих COVID-19 першими, є близько 350 апаратів ШВЛ, у перепрофільованих лікарнях - майже 3,5 тисячі.

Станом на 9.00 17 квітня в Україні зареєстровано 4 тис. 662 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 125 летальних, 246 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 501 новий випадок.

Читайте також: