Віце-прем'єр розповів про ситуацію з коронавірусом на окупованих територіях / фото УНІАН

Києву відомо, що представники окупаційних адміністрацій в ОРДЛО приховують реальну картину щодо коронавірусу, і відомо, що хворі є серед бойовиків.

Про це в інтерв’ю «Сьогодні» розповів віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій і представник України в політичній підгрупі ТКГ Олексій Резніков.

Читайте такожУ Червоному Хресті попереджають про особливу небезпеку коронавірусу для окупованого Донбасу

Відео дня

«Нам відомо, що вони приховують реальну картину на тимчасово окупованих територіях. Нам відомо, що у них вже хворіє, в тому числі, і військовий контингент. Вони привозять туди лікарів-інфекціоністів з РФ. Природно, насамперед, у них завдання забезпечувати нерозповсюдження коронавірусу у військах. На сьогодні у них підвищена статистика хворих на пневмонію. Вони вводять обмежувальні заходи», – повідомив Резніков.

Він зазначив, що під виглядом боротьби з коронавірусом окупанти намагаються обмежити приїзд представників СММ ОБСЄ та Міжнародного Червоного Хреста. «Картинка у них дуже плачевна. Вони запитують тести в РФ, але вони розуміють, що на території окупованого Криму одним із джерел поширення вірусу є візитери з РФ, де теж статистика безстороння, і вони перестали це приховувати. ЗМІ РФ вже показують правду. Ви напевно бачили ці фото черг швидких. За нашою інформацією, в окупованому Криму відбуваються акти вандалізму стосовно автомобілів не на кримських номерах. Тобто, це візитери, яких кримчани не хочуть бачити, оскільки розуміють, що вони потенційні джерела поширення вірусу», – розповів віце-прем'єр.

Зазначимо, 7 квітня Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомило про першу смерть від коронавірусу в ОРДЛО. При цьому ресурси бойовиків не повідомляють про летальні випадки.