Поліція контролюватиме ситуацію на в'їздах у місто / фото УНІАН

До міста Подільськ Одеської області обмежать в'їзд через спалах COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу заявив заступник начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Сергій Махотін.

Читайте такожВ Івано-Франківській області коронавірусом заразилися шість священиків – ОДА

Він уточнив, що зараз на в'їзді до Подільська встановлено 5 карантинних постів. У їх складі - поліцейські, медики, співробітники ДСНС. Також розглядається питання про відкриття ще одного поста.

«Проїзд до Подільська і з нього жорстко обмежать. Пропускатимуть лише співробітників стратегічно важливих об'єктів, працівників продуктових магазинів, пекарень, залізниці...», - сказав Махотін.

Представник поліції наголосив, що до вказаного міста не зможуть потрапити люди, які «просто їдуть у гості чи за покупками».

«Пропускатимуть до міста громадян, у яких є реєстрація про проживання в цьому населеному пункті або документ, який підтверджує працевлаштування в ньому. Людей, які там не живуть і не працюють, до Подільська пропускати не будуть», - пояснив він.

Махотін додав, що в разі відсутності відповідних документів, наприклад, у працюючої в місті людини, кожен випадок буде розглянуто в індивідуальному порядку представниками Подільського відділу поліції.

Він поінформував, що як транзитний пункт Подільськ використовувати заборонено. Також відзавтра до охорони місцевої лікарні залучать 18 бійців Національної гвардії.

У свою чергу голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций заявив, що ще тиждень тому місцевій владі (міста і району) було наказано посилити карантинні заходи, але ринки і багато магазинів продовжували працювати, а рекомендації щодо посилення заходів належним чином не виконувались.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 21 квітня в Одеському регіоні підтверджено 146 випадків захворювання, з яких 37 - у Подільську.

12 квітня в Подільську померла пенсіонерка, 19 квітня - 60-річний лікар.

Сьогодні, 21 квітня, голова Одеської ОДА Максим Куций повідомив про закриття на двотижневий карантин Подільської лікарні, медики якої заразилися COVID-19.