В Одесі закрили всі ринки / фото omr.gov.ua

В Одесі влада через поширення COVID-19 закрили всі ринки і обмежили доступ на кладовища.

Як повідомили в прес-службі мерії міста, сьогодні відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та НС виконавчого комітету Одеської міської ради.

Читайте такожВ Одеській області 9 дітей інфіковані COVID-19

Відео дня

На засіданні прийнято рішення про впровадження додаткових протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню COVID-19 на території Одеси.

«Вирішено зупинити роботу роздрібних ринків у місті на період проведення карантинних заходів», - повідомили в мерії.

Управлінню розвитку споживчого ринку та захисту прав споживачів міськради доручено повторно попередити суб'єктів господарювання, незалежно від форми власності, про необхідність дотримання протиепідемічного режиму. Зокрема, попередити про заборону на функціонування роздрібних ринків, які, попри рекомендації, продовжили роботу.

Термін виконання цього рішення комісії - негайно.

Крім того, на позачерговому засіданні вирішено перенести поминальні дні на Троїцьку батьківську поминальну суботу - на 6 червня 2020 року.

У зв'язку з цим, профільним підрозділам міськради та Головного управління Національної поліції в Одеській області доручено забезпечити обмеження доступу до кладовищ.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні прес-служба Офісу президента повідомила, що під час наради з головами облдержадміністрацій керівник офісу Андрій Єрмак обговорив проблему того, що в Харкові і Одесі, попри карантин, продовжують працювати ринки.

Також сьогодні на брифінгу заступник начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Сергій Махотін заявив, що через незакриття на карантин ринку «Привоз» відкрито кримінальне провадження.