Велика Британія виявила ще 30 випадків тромбозу після AstraZeneca

У Британії загалом використали 18,1 мільйона доз вакцини AstraZeneca.

Британський регулятор підтвердив ще 30 випадків утворення тромбів після щеплення вакциною від коронавірусу AstraZeneca.

Про це пише Reuters.

Читайте такожСтепанов розповів, які мутовані штами коронавірусу поширені в Україні

У четвер зареєстрували ще 22 повідомлення про тромбоз церебральних венозних синусів головного мозку і ще 8 інших випадків згортання, пов’язаних з низьким рівнем тромбоцитів з 18,1 мільйона введених доз.

Агентство з регулювання лікзасобів і товарів медичного призначення заявило, що не отримувало таких повідомлень про утворення кров’яних згустків після застосування вакцини BioNTech SE і Pfizer Inc.

При цьому експерти досі вважають, що переваги вакцини у запобіганні коронавірусу перевищують будь-який можливий ризик утворення тромбів.

Проблеми з вакциною від коронавірусу AstraZeneca

  • Влада Данії на два тижні призупинила вакцинацію від COVID-19 препаратом AstraZeneca, причиною стало утворення тромбів у щеплених.
  • Також вакцинацію препаратом AstraZeneca призупинила Австрія: там розслідується випадок смерті пацієнта через порушення згортання крові.
  • З метою безпеки припинили використовувати препарат Норвегія, Італія та Ісландія. EMA вважає, що використання вакцини можна продовжувати.
  • Таїланд призупинив вакцинацію препаратом AstraZeneca через інформацію про тромби. У МОЗ країни відзначили, що їхня партія вакцин AstraZeneca відрізняється від європейської.