Дитсадки Києва готуються до роботи в суворих умовах / фото ua.depositphotos.com

Міський голова Києва Віталій Кличко заявляє, що дитсадки столиці готуються до роботи в суворих умовах з дотриманням санітарних норм з 1 червня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн-брифінгу.

«З 1 червня – з дотриманням санітарних норм та суворих вимог – почнуть працювати дитячі садочки в столиці. Сьогодні заклади готуються до роботи в нових умовах. Аби перебування у садочках було безпечним для дітей, місто затвердило рекомендації щодо роботи закладів», - сказав Кличко.

Відео дня

Читайте такожВідкриття дитсадків: як працюватимуть, правила та умови

За словами мера, щодня вранці усім працівникам та дітям на вході повинні вимірювати температуру.

«Тих, у кого вона вища за 37,2°C, не допускають у заклад. Батьки, які приводять дитину в садок, повинні бути в масках. Усі комунальні садки забезпечені антисептиками. Діти будуть користуватися ними виключно під наглядом вихователів. У закладах заборонене використання багаторазових рушників, м’яких іграшок, килимів з довгим ворсом. А також і працівники, і діти у приміщенні повинні перебувати тільки у змінному взутті», - наголосив Кличко.

Він зауважив, що в дитсадках будуть регулярно прибирати приміщення з дезінфікуючими засобами і регулярно провітрювати, а вихователі мають більше часу проводити з дітьми на вулиці.

Мер показав відео, як в одному з дитсадків у Печерському районі - дошкільному закладі санаторного типу для дітей із захворюваннями дихальних шляхів - готуються до відновлення роботи.

За словами Кличка, традиційно влітку в багатьох дитсадках робитимуть поточні ремонти. Мер закликав батьків заздалегідь дізнатися, чи буде такий ремонт у закладі, куди ходить їхня дитина, і в який садок поблизу вони можуть її перевести на цей час.