У дитсадках після відкриття будуть міряти температуру / Фото УНІАН

В українських дитячих садках після їх відкриття дітям та співробітникам будуть вимірювати температуру. У тому випадку, якщо вона перевищить 37,2 градуси, їх не будуть допускати в заклад.

Про це повідомила в.о. міністра освіти Любомира Мандзій, передає "Ліга".

"Перед входом їм виміряють температуру. Якщо температура висока, їх не будуть допускати в заклад. Батьки повинні забрати їх додому. Садочки ми відкриваємо з 25 травня, але за умови створення безпечних умов", - зазначила Мандзій.

Відео дня

Читайте також"Важлива не дистанція": лікар розповіла, як уберегтися від коронавірусу під час відвідування дитсадка

Чиновниця уточнила, що дітям повинні вимірювати температуру кожні чотири години. "Якщо протягом дня піднімається температура, дитині повинні створити умови, щоб вивчити її стан", - зазначила чиновник.

Що стосується прогулянок на вулиці, то важливо, стверджує Мандзій, забезпечити соціальну дистанцію.

"Головне - забезпечити соціальну дистанцію між групами, щоб діти менше контактували між собою, але при цьому взаємодіяли. Вихователі мають достатньо досвіду та засоби для таких умов", - сказала вона, уточнивши, що всі іграшки повинні бути продезінфіковані.

Читайте також"Індивідуальний підхід": у МОН пояснили, з чого для школярів розпочнеться новий навчальний рік

Мандзій додала, що якщо під час їжі діти раніше сиділи за столом по чотири людини, то тепер по двоє по діагоналі.

Нагадаємо, дитячі садки відновлять роботу 25 травня.

Як повідомляв УНІАН, міністр охорони здоров'я Максим Степанов визнав, що встановлені для роботи дитсадків протиепідемічні вимоги досить важко виконати, але підкреслює їх необхідність для зниження ризику поширення COVID-2019.

Читайте також: