Ілюстрація REUTERS

Минулої доби у пункті пропуску "Бориспіль" оформили на приліт понад 470 пасажирів, які прибули трьома евакуаційними рейсами.

Як повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби, літаками з Торонто (Канада), Осло (Норвегія) та Гоа (Індія) в Україну прибули переважно наші співвітчизники.

Читайте такожДо України евакуйовано ще 500 осіб з-за кордону

Відео дня

Крім звичних контрольних процедур прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» здійснили температурний скринінг пасажирів та опитування щодо стану здоров’я.

«Серед прибулих не було осіб з підвищеною температурою тіла, або скаргами на наявність симптомів захворювання на ГРВІ», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що усі, крім однієї особи, які прилетіли вказаними рейсами, обрали передбачені карантинні обмеження із застосуванням додатку «Дій вдома». Після перевірки співробітниками Держприкордонслужби реєстрації в додатку ці особи відправилися на двотижневу самоізоляцію за вказаними адресами. Один пасажир рейсу з Гоа вирішив відправитися на карантин у визначений обсерватор.

«Загалом пасажиропотік на державному кордоні залишається доволі низький. Минулої доби співробітники Держприкордонслужби оформили на в’їзд та виїзд менше 13 тисяч осіб», - додали у відомстві.

Як повідомляв УНІАН, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що евакуація громадян спецрейсами з-за кордону проходитиме поступово, контрольовано, до чотирьох літаків на добу.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.