У Києві співробітників громадських закладів тестуватимуть на антитіла до коронавірусу / фото УНІАН

Влада Києва зобов’язала власників і керівників торгових мереж, закладів громадського харчування, сфери побутового обслуговування організувати тестування своїх співробітників ІФА-тестами.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко під час онлайн прес-брифінгу.

Читайте такожВ Україні за добу від коронавірусу померло 10 людей, кількість нових інфікованих дещо впала

Відео дня

«Хочу повідомити, що штаб із надзвичайних ситуацій міста ухвалив сьогодні рішення про те, що власники і керівники торгових мереж, закладів громадського харчування, сфери побутового обслуговування повинні організувати тестування своїх співробітників ІФА-тестами. Це тести, що визначають наявність в організмі антитіл до вірусу. Такі тести потрібно робити раз на місяць», - сказав Кличко.

Він також зазначив, що Київ збільшує кількість тестувань на COVID-19, оскільки дедалі більше людей звертаються до медиків із симптомами коронавірусу та запаленням легенів.

«Тільки «Київський лабораторний центр МОЗ України» зробив майже 40 тисяч досліджень ПЛР-тестів. Такі дослідження роблять іще в 4 комунальних медзакладах Києва. А також - у приватних клініках і державних медичних установах. Зокрема, мобільні бригади медиків від початку роботи відібрали майже 24,5 тисяч зразків біоматеріалу для дослідження. Показник тестування в столиці - найвищий в Україні і становить 67 тестів на 100 тисяч мешканців міста», - підкреслив Кличко.