Київ збільшує кількість тестувань на COVID-19 - Кличко

Київ збільшує кількість тестувань на COVID-19, оскільки дедалі більше людей звертаються до медиків із симптомами коронавірусу та запаленням легенів.

Влада Києва зобов’язала власників і керівників торгових мереж, закладів громадського харчування, сфери побутового обслуговування організувати тестування своїх співробітників ІФА-тестами.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко під час онлайн прес-брифінгу.

Читайте такожВ Україні за добу від коронавірусу померло 10 людей, кількість нових інфікованих дещо впала

«Хочу повідомити, що штаб із надзвичайних ситуацій міста ухвалив сьогодні рішення про те, що власники і керівники торгових мереж, закладів громадського харчування, сфери побутового обслуговування повинні організувати тестування своїх співробітників ІФА-тестами. Це тести, що визначають наявність в організмі антитіл до вірусу. Такі тести потрібно робити раз на місяць», - сказав Кличко.

Він також зазначив, що Київ збільшує кількість тестувань на COVID-19, оскільки дедалі більше людей звертаються до медиків із симптомами коронавірусу та запаленням легенів.

«Тільки «Київський лабораторний центр МОЗ України» зробив майже 40 тисяч досліджень ПЛР-тестів. Такі дослідження роблять іще в 4 комунальних медзакладах Києва. А також - у приватних клініках і державних медичних установах. Зокрема, мобільні бригади медиків від початку роботи відібрали майже 24,5 тисяч зразків біоматеріалу для дослідження. Показник тестування в столиці - найвищий в Україні і становить 67 тестів на 100 тисяч мешканців міста», - підкреслив Кличко.