Ілюстрація / REUTERS

Попри вихід з карантину, коронавірус не припинив циркулювати. Тому люди повинні дотримуватися правил безпеки для самих себе. З них три є найбільш важливими.

Про це розповіла інфекціоніст, медичний експерт ЮНІСЕФ Катерина Булавінова в ефірі ТСН.

Читайте такожЗ 22 травня: у МОЗ уточнили, що передбачатиме другий етап послаблення карантину

Перше правило, за її словами, це соціальна дистанція. Треба намагатися тримати дистанцію в аптеках, магазинах. Цього часто не відбувається, зазначила вона.

Друге правило. Якщо у вас є мінімальні симптоми будь-якого захворювання, яке схоже на застуду – невисока температура, кашель, нежить, першіння в горлі – не треба йти на роботу, щоб не заражати інших людей.

Третє правило стосується гігієни рук. Люди недостатньо добре миють руки, пояснила інфекціоніст. А до цього треба ставитися дуже серйозно, підкреслила вона.

Щодо дітей, то Булавінова зазначила, що вони не є групою ризику по коронавірусу, але можуть заражати своїх бабусь і дідусів з групи ризику.

Експерт наполягає, що діти навіть з мінімальними симптомами хвороби не повинні ходити в дитсадок.

"Навіть якщо вони не є небезпечними для інших дітей, вони можуть заразитися від іншої дитини і принести це додому і заразити бабусю і дідуся. А треба їх поберегти", - пояснила Катерина Булавінова.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я України має орієнтовні дати переходу до наступного етапу зняття карантину, проте це буде можливо лише за умови досягнення певних показників.

Читайте також: