Названо ключову умову для скасування послаблень карантину на Київщині / фото УНІАН

Голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін заявляє, що деякі карантинні послаблення будуть скасовані, у разі погіршення протягом трьох днів поспіль епідемічної ситуації на території Київщини.

Про це йдеться у його зверненні щодо погіршення епідеміологічної ситуації, яке оприлюднене на сайті ОДА.

«В Україні спостерігається загрозлива тенденція до збільшення захворюваності на COVID-19. Якщо вона зберігатиметься надалі, а чинні протиепідемічні заходи не дадуть очікуваного ефекту, влада муситиме знову звертатися до жорсткого карантину», - зазначив Володін.

Відео дня

Читайте також"Реанімації переповнені": на Закарпатті б'ють на сполох через новий спалах COVID-19

За його даними, у Київській області більше 2 тис. хворих на COVID-19, з них 173 – діти. Кількість пацієнтів інфекційних відділень збільшується, а в стаціонарі кожен четвертий – інфікований. «Вже померли 46 осіб. Далеко не всі вони похилого віку. Частина з них – це люди середнього віку, які не мали проблем зі здоров‘ям до епідемії», - наголосив голова ОДА.

Він також повідомив, що показник інцидентності в області впритул наблизився до критичної позначки 12, до посилення карантинних заходів залишилося добрати 0,03%. «Тож, потрібно зважати на те, що карантині заходи можуть бути посилені будь-якої миті», - заявив Володін.

Він зазначив, що через цю ситуацію на Київщині обласна комісія з ТЕБ та НС запровадила негайне посилення контролю за дотриманням санітарного законодавства у дошкільних закладах, закладах фізичної культури та спорту, перукарнях та салонах краси. Посилений контроль за об‘єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, агропродовольчими ринками, закладами громадського харчування, за дотриманням протиепідемічних заходів під час посадки та висадки пасажирів.

«Облдержадміністрація продовжує відстежувати епідемічну ситуацію на території області. У разі її погіршення протягом трьох днів поспіль, комісія з ТЕБ та НС буде змушена скасувати деякі введені раніше послаблення», - заявив Володін.

Він підкреслив, що недопущення зростання захворюваності – справа кожного жителя Київської області, і закликав виходити з дому лише в разі крайньої потреби, дотримуватися дистанції, користуватися засобами особистого захисту в громадських місцях.

Як повідомляв УНІАН, міністр охорони здоров’я Максим Степанов не виключив запровадження додаткових обмежень у Закарпатській області через зростання кількості хворих на COVID-19 у регіоні.