Ілюстрація / REUTERS

У столиці на COVID-19 захворіли 259 медиків.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції і показав відеозвернення одного з лікарів, який вже одужав.

Читайте такожУ Києві число випадків COVID-19 перевищило дві тисячі, за добу померли дві людини

Відео дня

«Всі повинні зрозуміти, що загроза вірусу реальна, а не міф! У столиці, наприклад, уже 259 хворих медиків. 29 із них перебувають сьогодні в стаціонарах лікарень. Це люди, які щодня рятують здоров`я та життя киян. І яких ми повинні берегти, бо хто нам потім допомагатиме?! - наголосив мер. - Більшість лікарів, медперсоналу були інфіковані на роботі. Інколи, навіть не знаючи, що мають справу з хворим на коронавірус. Адже чимало людей переносять цю хворобу без симптомів, але заражають інших».

За словами Кличка, менша частина медиків заразилися в побуті, під час спілкування поза роботою.

«Як людина, що буває в інфекційних відділеннях київських лікарень, я чув різні історії тих, хто захворів. І, повірте, більшість пацієнтів говорять, що не уявляли, через що їм доведеться пройти, аби подолати коронавірус», - підкреслив Кличко.

Як повідомляв УНІАН, станом на 14 травня у столиці зареєстровано 2 тис. 012 підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Вчора інфікування виявлено у 52 осіб, двоє людей померли.