Сотні киян зараз лікують від пневмонії / УНІАН

У Києві зростає кількість хворих на пневмонію, з початку тижня з цим діагнозом госпіталізовано 167 осіб.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міський голова столиці Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу.

За його словами, мобільні бригади медиків продовжують виїжджати до пацієнтів на відбір зразків для проведення тестів на коронавірус.

Відео дня

Читайте такожУ МОЗ розповіли, чи готова Україна до другої хвилі коронавірусу

Кличко зазначив, що також відбирають та досліджують біоматеріал методом ПЛР у чотирьох комунальних закладах столиці та в приватних лабораторіях і клініках.

Зокрема, у Київському міському лабораторному центрі МОЗ і комунальних закладах столиці протестували майже 24,7 тис. людей.

Міський голова нагадав, що сьогодні в Києві ПЛР-тести роблять не тільки людям з підозрою на коронавірус, а й усім хворим на пневмонію.

"Хочу повідомити, що кількість захворювань на пневмонію в місті зростає. Тільки за цей тиждень, з понеділка, госпіталізовано 167 людей з діагнозом "пневмонія". Загалом у стаціонарах лікуються 307 таких хворих. Медики пояснюють це тим, що з потеплінням люди масово виходять відпочивати на природу. І часто не бережуться. Тому я закликаю всіх уважно ставитися до свого здоров'я. Адже ослаблений імунітет робить людину вразливою до будь-яких захворювань. Зокрема, й до коронавірусу", - підсумував Кличко.

Як повідомляв УНІАН, кількість хворих на коронавірус у столиці зросла за добу на 47 осіб і складає нині 2522 пацієнти.