Страйкувати прийшло понад 100 осіб / фото: Суспільне

У Черкасах під стінами Головного управління національної поліції відбувся страйк місцевих підприємців та представників Національного корпусу Черкас.

Читайте такожПом'якшення карантину в Черкасах: мер міста отримав повістку в поліцію (фото)

Про це повідомляє Суспільне.

Відео дня

Представники підприємців звернулися до поліції з вимогою дозволити малому і середньому бізнесу працювати, а також вони виступили проти залякування членів виконкому Черкаської міської ради. За інформацією правоохоронних органів на страйк зібралося близько сотні людей.

Як повідомляв УНІАН, з 30 квітня у Черкасах пом’якшили карантинні обмеження. Сьогодні, 1 травня, поліція розпочала кримінальне провадження через пом'якшення владою Черкас карантинних заходів, запроваджених з метою протидії поширенню коронавірусу.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков попередив мера Черкас Анатолія Бондаренка про готовність вдатися до жорсткого реагування через пом'якшення карантинних заходів.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов засудив рішення влади Черкас пом'якшити карантинні обмеження. Він сказав, що на Черкащині за весь час пандемії підтверджено 296 випадків COVID-19. За останню добу було виявлено ще 6 хворих осіб. Також усього було зареєстровано 9 померлих від COVID-19, в тому числі сьогодні був ще один летальний випадок.

Міський голова Черкас Бондаренко вважає, що у місті немає ніякої загрози спалаху коронавірусу.