Погода в Одесі до того ж подарувала людям можливість вийди з квартир на вулицю / фото УНІАН

В Одесі в понеділок запрацювало майже все - і магазини одягу, і салони краси та перукарні.

Фактично під забороною лише готелі, кінотеатри та театри, йдеться в сюжеті ТСН.

Загалом, Одеса виглядає так, ніби вже почався курортний сезон. Погода в Одесі до того ж подарувала людям можливість вийди з квартир на вулицю. Море на пляжі в Лузанівці з красивими хвилями. То ж люди потягнулися туди за тим, за чим сумували два місяці. Гуляли, засмагали й навіть купалися.

"Вже трошки набридло сидіти в квартирі й тяжко з дітьми дуже в квартирі, трошки пом'якшили карантин, ми вирішили прийти вже на такий загальний пляж", - кажуть відпочивальники.

Читайте такожПослаблення карантину: у Львові почали відкриватися ресторани (відео)

На узбережжі запрацювали літні майданчики ресторанів. Тут вже купа людей, єдине що столики - на відстані один від одного й офіціанти в незвичному одязі. Аби відкритися після двох місяців обмежень їм довелося виконати необхідні умови.

"Антисептик - всюди в туалетах, при вході. В туалет пускаємо в закладі по одній людині. Видача, яка на винос, розмітка півтора метра. Ну і природно, що маски, рукавички, окуляри", - каже адміністраторка ресторану Юлія.

На головній одеській вулиці Дерибасівській яблуку ніде було впасти. Щоправда, в масках - одиниці. Запрацював тут й і традиційний ярмарок, але усім, хто заходить на територію міряють температуру та просять вдягнути маски. Запрацювали і сувенірні ятки, а продавчині запевняють, що Одеса усіх чекає в гості.

Як повідомляв УНІАН, в Україні набувають деякі послаблення карантину з 11 травня. Зокрема, відкриються парки та сквери, дозволено роботу літніх майданчиків ресторанів та кафе, перукарень, стоматологічних кабінетів, тощо.

Читайте також: