Транспорт у Львові працює без змін у форматі спецперевезень / фото УНІАН

На львівській площі Ринок - найпопулярнішому у туристів місці, з самого ранку ресторани і кафе почали виносити столики на вулицю, монтувати тераси, розкладати парасольки.

Все це дезінфікували, а ще не випускали з рук рулетку, адже відстань від столика до столика має бути не менше півтора метра, йдеться в сюжеті ТСН.

Також на входах до кафе ставлять так звані санітарні пости - там дезинфектор, рукавички і правила відвідування ресторану. "Коли гості до нас приходять, ми відміряємо мітку, щоб вони чекали своєї черги", - стверджують у ресторані.

"Ми готові поставити не багато столиків, а далі будемо все міряти і дивитися, думаю сюди столиків 6 гарантовано влізе, далі будемо озеленювати, щоб душевно виходити з того стану карантину", - каже керівник ресторану Юрій Кандя.

Читайте такожОдна з областей відмовилася послабляти карантин з 11 травня

Вже є перші клієнти літніх майданчиків, вони знімають маски і попивають каву. Містом гуляють туристи - це мешканці сусідніх областей. "Приїхали з Луцька, напевно вже не витримали, хотіли просто розвіятися. Просто подихати свіжим повітрям, побачити Львів такий не масовий, не тоді коли багато людей", - розповідають туристи.

Нині у Львові вже можна йти в парки, сквери і музеї просто неба, пити каву на свіжому повітрі. Відчинилися непродовольчі крамниці, крім магазинів одягу і взуття. Салони краси, візові центри, бібліотеки і музеї поки що під забороною. Сьогодні власне вирішуватимуть, чи дозволяти їм працювати.

"Якщо говорити про повномасштабне відкриття готелів, нами напрацьованого з ними окремий протокол, який стосується додаткового скринінгу. Відмова від шведського столу", - каже Садовий.

Транспорт у місті працює без змін у форматі спецперевезень. А от в області інша ситуація, там вирішили відтермінувати пом'якшення карантину до 15 травня.

Як повідомляв УНІАН, в Україні набувають деякі послаблення карантину з 11 травня. Зокрема, відкриються парки та сквери, дозволено роботу літніх майданчиків ресторанів та кафе, перукарень, стоматологічних кабінетів, тощо.

Читайте також: