Коли відкриють дитсадки в Україні 2020 / Фото: Pixabay

Освітній процес в Україні, який зупинився через карантин ще з 12 березня, може відновитися тільки у випадку, якщо в країні протягом 10 днів буде зменшуватися кількість хворих.

Але ця умова буде поширюватися, найімовірніше, тільки на старшокласників, щоб ті змогли здати ЗНО, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Незважаючи на те, що карантин в Україні планують почати знімати з 11 травня, освітні установи не стануть відкривати відразу ж.

Відео дня

Читайте такожПідприємства в Італії відновлять роботу явились в місті у, а школи будуть закриті до вересня

Деякі освітні заклади, в тому числі й дитсадочки будуть відкриті лише за умови, якщо кількість видужалих буде вдвічі менше, ніж хворих, протягом 10 днів підряд, а завантаженість лікарень - менше 10%.

Всі школи, дитсадки, університети зможуть відкритися лише тоді, коли кількість нових випадків зараження будуть реєструвати менше п'яти на кожну область впродовж 10 днів.

У Києві ж до звичного життя і нормального навчання у садочках, школах і ВНЗ можна буде повернутися вже після літніх канікул, у вересні. За умови, що ситуація із захворюваністю COVID-19 буде під контролем, заявив мер Віталій Кличко.

Як раніше повідомляв УНІАН, у Міністерстві освіти і науки роз'яснили особливості і назвали терміни проведення ЗНО в 2020 році.