Карантин в Україні продовжили ще майже на 2,5 тижні / фото УНІАН

В Україні до 11 травня продовжили дію карантинних обмежень у зв'язку з поширенням COVID-19.

Читайте такожКарантин "цілком можливо" не пом'якшать через служби "УПЦ МП" в Почаєві і Святогірську – міністрВідповідне рішення ухвалили на засіданні Кабінету міністрів України 22 квітня.

"Передбачається продовження терміну дії карантину до 11 травня 2020 року", - заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, представляючи відповідний документ.

Відео дня

Разом з цим, сказав Степанов, документом передбачено дозволити проїзд у міському транспорті усіх, хто виявив бажання бути донорами крові.

"Залучати до роботи окремі категорії працівників без проходження обов'язкового огляду, термін якого припав на період карантину. Тобто, ми кажемо про певні категорії працівників, які зобов'язані проходити медичний огляд, але, на жаль, в умовах карантину вони не мають змоги це робити. Тому ми дозволяємо це пройти пізніше. Крім того, пропонується затвердити порядок проведення протиепідемічних заходів, пов'язаних із самоізоляцією особи, а саме - ми розширюємо можливості по самоізоляції. Доопрацьовано додаток "Дія" для того, щоб був контроль за особами, які перебувають в самоізоляції", - зауважив Степанов.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, у уряду є чіткий план виходу з карантину, він складається з 5 етапів.

"У нас є дуже чіткий план виходу з цього карантину. План складається з 5 етапів. Є стартова точка реалізації цього плану. Ми її умовно можемо назвати день "К", тобто, день кінця карантину. Початок реалізації нашого плану зможемо запустити за умови сприятливої епідемічної ситуації. За нашими прогнозами, цей день мав би настати 11 травня. Тому сьогодні будемо продовжувати карантин до цієї дати", - пояснив Шмигаль.

За його словами, для початку виходу із карантину протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання в країні має не змінюватися, коливатися в межах плюс-мінус 5%.

"Друга умова - лікарні, заповнені пацієнтами з COVID-19 менше ніж на 50%... Після цього ідемо дорожньою картою виходу із карантину і реалізовуємо наступні 4 етапи", - додав він.

Раніше УНІАН повідомляв, що станом на ранок 22 квітня в Україні зафіксовано 6 тисяч 592 випадки коронавірусної хвороби.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, українцям доведеться жити в нових умовах мінімум два наступних роки: носити медичні маски, дотримуватися дистанції, певних правил дезінфекції і поведінки в транспорті та в громадських місцях.

Читайте також: