Карантин в Україні продовжили до 11 травня / Фото УНІАН

У середу, 22 квітня, Кабмін продовжив карантин в Україні до 11 травня. Для українців це не стало несподіванкою, адже про необхідність такого кроку в уряді заявляли не раз.

Читайте такожПом'якшення карантину буде розглянуто ближче до кінця квітня – Степанов

УНІАН вирішив запитати у своїх читачів, чи підтримують вони продовження карантину. Були запропоновані три варіанти відповіді. Перший - "Так. Це було неминуче" - для тих, хто вже змирився з тим, що зупинити поширення коронавірусу інакше не можна.

Відео дня

Другий варіант відповіді - "Ні. Жити ні за що, і так психологічні ресурси на межі" - запропоновано для тих, хто вже стомився від карантинних обмежень. Або ж залишився без роботи, або втратив частину своїх доходів на період карантину.

І останній варіант - "Мені складно відповісти. Дуже суперечливі почуття".

Взяти участь у голосуванні ви можете тут:

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 22 квітня, уряд прийняв рішення про продовження карантину до 11 травня.

Передбачено дозволити проїзд у міському транспорті усіх, хто виявив бажання бути донорами крові.

«Залучати до роботи окремі категорії працівників без проходження обов'язкового профілактичного огляду, термін якого припав на період карантину. Тобто, ми кажемо про певні категорії працівників, які зобов'язані проходити медичний огляд, але, на жаль, в умовах карантину вони не мають змоги це робити. Тому ми дозволяємо це пройти пізніше. Крім того, пропонується затвердити порядок проведення протиепідемічних заходів, пов'язаних із самоізоляцією особи, а саме - ми розширюємо можливості по самоізоляції. Доопрацьовано додаток «Дія» для того, щоб був контроль за особами, які перебувають в самоізоляції», - зауважив Степанов.