У Києві з 14 листопада запроваджується карантин вихідного дня / фото УНІАН

Суб'єкти господарювання, що розташовуються на відкритому повітрі, можуть працювати в період карантину вихідного дня.

Про це розповів начальник головного управління Держспоживслужби в Києві Олег Рубан в ефірі каналу "Україна 24". Він зазначив, що під таку категорію підпадають продуктові та речові ринки.

Читайте такожГоловні новини України 12 листопада: тривалість карантину і новий "антирекорд" COVID-19

Відео дня

"Що стосується суб’єктів господарювання на відкритому повітрі, можна сказати, що вони не регламентовані та можуть працювати в період локдауну, що було при закритті у березні-квітні. На відкритому просторі у відкритих приміщеннях дозволяється. Це і речові та продуктові (ринки – ред.)", — сказав він.

Рубан розповів, як він ставиться до ідеї карантину вихідного дня.

"Це напівзахід, який може призвести до зниження соціальної активності. Сьогодні при такому стрімкому зростанню захворюваності це один із заходів, який може стримати зростання захворюваності. Повний локдаун приведе до позитивних результатів на 14-й день, але це рішення треба приймати в межах усієї країни", — сказав він.

Карантин вихідного дня в Україні