ТРЦ працюватимуть без відкриття розважальних зон \ фото ua.depositphotos.com

Комісія з надзвичайних ситуацій Києва ухвалила рішення про відкриття в столиці торгово-розважальних центрів (ТРЦ), але без роботи розважальних зон.

Читайте такожВлада Києва розповіла, за яких умови стане можливим відкриття ТРЦ

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко у своему Телеграм-каналі. "ТРЦ в Києві – з дотриманням санітарних норм та регламентів – відкриватимуть із суботи, 30 травня", - зазначив він.

Відео дня

За словами Кличка, також із 30 травня зможуть розпочати роботу і готелі. Крім хостелів. Ресторани в готелях поки працюватимуть на виніс та на обслуговування в номерах.

Для готелів прописані чіткі вимоги, яких вони повинні дотримуватися:

  • Температурний скринінг співробітників та постояльців
  • Масковий режим поза номерами
  • Дозволяється одночасне перебування відвідувачів у вестибюлі з розрахунку не більше однієї особи на 10 м2 площі приміщення.

Ресторани в готелях поки працюватимуть на виніс та на обслуговування в номерах. 

"Рішення ж щодо роботи ресторанів та кафе в столиці комісія з надзвичайних ситуацій ухвалить окремо", - підсумував міський голова.

Як повідомляв УНІАН, 24 травня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що поки не можна дозволити відкривати фуд-корти і розважальні зони в торгово-розважальних центрах. При цьому міністр підкреслив, що ніхто не буде затримувати відкриття таких зон, як тільки буде дозволяти епідеміологічна ситуація. «Як тільки буде дозволяти епідеміологічна ситуація, повірте, ніхто не буде затягувати з тим, щоб почати відкривати і давати дозвіл на відкриття таких точок», - запевнив Степанов.

Крім цього, 25 травня в Києві почали працювати всі ринки і ярмарки, також були зняті обмеження на доступ до спортивних, дитячих майданчиків в парках, скверах та на прибудинкових територіях.